Спускайтеся в метро: киян попередили про небезпеку, завислу в повітрі над столицею

Спускайтеся в метро: киян попередили про небезпеку, завислу в повітрі над столицею

Повітря над Києвом знову перетворилося в отруйну суміш диму, чадного газу та туману – смог. У зв'язку з цим мешканців столиці закликали не використовувати особисті автомобілі без особливої необхідності. Відповідне звернення опубліковане на сайті КМДА.
Наголошується, що столична Центральна геофізична обсерваторія імені Срезневського зафіксувала підвищену концентрацію шкідливих речовин в повітрі над Києвом.
У КМДА нагадали, що знизити кількість чадного газу в повітрі допоможе тільки обмежене використання особистого автомобільного транспорту: киян закликають пересісти на метро, трамваї та тролейбуси. Особливо сильно це впливає на якість повітря в години пік, коли автомобільний рух у столиці стає в рази активніше.
За даними лабораторії, в столичному повітрі перевищено середньодобова концентрація діоксиду азоту та діоксиду сірки. Самі гразные місця в Києві - Бессарабська площа, Деміївська площа, бульвар Лесі Українки.
При цьому синоптики попереджають, що метеорологічні умови в столиці «сприяють накопиченню шкідливих часток у повітрі». Полегшити ситуацію могли б опади, заморожування або посилення вітру. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии