Киян залишать без ЖЕКів і комуналки: до чого готуватися українцям у новому році

Киян залишать без ЖЕКів і комуналки: до чого готуватися українцям у новому році

Киян, як і решту громадян України, чекають нові правила життя відповідно до чотирьох нових законів у сфері житлово-комунальних послуг. Що це означає, пояснили у КМДА та Департаменті суспільних комунікацій.
Зокрема, для киян було організовано інформаційну кампанію, яка пояснить, що нового внесуть у їхнє життя Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» (2015 року), Закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» (2017 року), Закон «Про житлово-комунальні послуги» (2017 року), Закон «Про відходи» (2018 року).
Як зазначається, до початку літа кияни, що мешкають у багатоповерхівках, повинні визначитися, яка з чотирьох моделей договірних відносин з виконавцями житлово-комунальних послуг їх влаштує. Наразі кияни не готові до таких рішень, однак, якщо вони не визначаться до травня, їх позбавлять житлово-комунальних послуг.
Вони просто будуть поза нормами діючого законодавства. Співвласникам будинків потрібно зібрати збори і колективно обрати форму договірних відносин.
Це стосується всіх комунальни служб, у тому числі ЖЕКу, водоканалу, компанії з вивезення сміття. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии