Обіцяний Кличком Генплан Києва викликав хвилю критики: "Будівельне свавілля та піар на скверах"

Обіцяний Кличком Генплан Києва викликав хвилю критики: "Будівельне свавілля та піар на скверах"

Гучна заява мера Києва Віталія Кличка про презентацію найважливішого документу міста, Генерального плану розвитку столиці на наступне 5-річчя, одразу ж викликала купу сумнівів з боку колег "по цеху" та співавторів діючого зараз Генплану-2020. Маса питань назріла з приводу багатьох нюансів: від надшвидких строків і нестачі надважливої частини документу до законності десятків ДПТ, що розроблялися впродовж останніх років. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Відсутня важлива частина документу: питання – на рівні Міністерства
Як виявилося, обіцянка міського голови позбавлена найголовнішого підґрунтя – першочергового документу, що, по суті, є технічним завданням для Генплану.
"На початку своєї каденції мера Кличко вже намагався проштовхнути Генеральний план – тоді йому це не вдалося через масове обурення киян. Там була легалізація незаконних забудов та нові забудови. Зараз же ситуація така: спершу Мінкульт має затвердити історико-архітектурний опорний план, який є свого роду технічним завданням, а лише потім розробляти Генплан. А якщо робитимуть навпаки – це протизаконні дії", – ділиться з нами депутат Київради Прохор Антоненко. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии