У Києві сотні студентів вийшли на Майдан, це кінець для президента: "Почалася Революція Гідності"

У Києві сотні студентів вийшли на Майдан, це кінець для президента: "Почалася Революція Гідності"

Як відомо, 21 листопада 2013 року, тоді ще президент України, Віктор Янукович озвучив досить гучну заяву, яка, як виявилося пізніше стала поворотним моментом для нього. Тоді Янукович сказав, що українська держава вирішила призупинити переговори про асоціацію з Європейським Союзом.
Тоді це рішення, як би сказати м’якіше, сподобалося не дуже. Відразу ж після заяви в українській столиці на Майдан Незалежності вийшли студенти, які були незадоволені цим рішенням — почалася Революція Гідності.
Відомо, що близько тисячі людей залишилися ночувати в центрі Києва. До ранку термін "Євромайдан" став трендом Twitter. Протягом декількох днів мітинги з вимогою продовжити курс на євроінтеграцію почали збиратися в інших містах. Про це нагадують українські ЗМІ.
Так, вже 24 листопада у Києві на Народне віче вийшли близько 100 тис. учасників, у Львові - близько 20 тис. Також у ці дні тривали масові акції в Луганську, Дніпропетровську, Харкові, Донецьку, Одесі, Черкасах. Однак у деяких містах мітинги було розігнано силовиками.

Революція Гідності
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии