На Миколаївщині правоохоронці затримали злочинне угруповання за скоєння низки тяжких злочинів

Сьогодні, 1 листопада, співробітники Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, детективи Слідчого управління, оперативники ГУНП та СБУ у супроводі бійців КОРД, роти поліції особливого призначення і спецпризначенців «Альфа» провели спецоперацію по затриманню чотирьох зловмисників, причетних до викрадення чоловіків та тримання їх у заручниках, угону, а також привласнення документів.

На Миколаївщині правоохоронці затримали злочинне угруповання за скоєння низки тяжких злочинів


Двоє із підозрюваних раніше судимі мешканці Миколаєва, ще двоє – мешканці Вознесенська, які раніше не притягувалися до кримінальної відповідальності.

Наразі тривають слідчі заходи, поліція проводить ряд обшуків за місцями мешкання зловмисників, у їхніх автомобілях та офісах. Правоохоронці вилучили більше сотні набоїв до різної зброї, у тому числі до автоматичної, три пістолети, ножі, а також наркотичні речовини.



Очолював угрупування 49-річний мешканець Миколаєва Наразі він є підсудним у двох резонансних справах та відпущений судом під заставу, а раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини. Сьогодні під час обшуку в його позашляховику правоохоронці виявили зброю та патрони.






За словами заступника начальника поліції Миколаївщини, угрупуванню інкримінують ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 1 ст. 147 (Захоплення заручників), ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини_, ч. 1 ст. 126 (Побої і мордування), ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України

.

Слідчі вже вручили ватажку підозру у скоєнні цих злочинів. Також розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкції вказаних статей передбачають покарання до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.



«Також у автомобілі одного з вознесенців поліцейські виявили чоловіка – громадянина РФ, який перебуває у міжнародному розшуку. За процесуального керівництва обласної прокуратури усі фігуранти затримані у порядку ст. 208 КПК України. Найближчим часом суд обиратиме їм міру запобіжного заходу», - зазначив Іван Вигівський.
Відділ комунікації поліції Миколаївської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии