З початку року поліцейські Краматорська повідомили про підозру 47 пособникам бойовиків

Більшість фігурантів за гроші здійснювали фільтраційні заходи на блокпостах у місті під час його окупації. Наразі ще один учасник незаконного збройного формування співпрацює зі слідством.

Поліцейські продовжують роботу з виявлення учасників або інформаторів бойовиків. Наразі повідомлено про підозру 47 пособникам терористів.

Днями оперативники відділу кримінальної поліції Краматорська встановили ще одного місцевого мешканця, який був у складі збройного формування «ДНР». Як пояснив фігурант, примкнув до псевдореспубліки заради грошей та продуктів харчування, але зрозумів, що пропаганда відрізняється від реальності, а тому покинув ряди терористів.

Відносно найманця відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності».

Поліція нагадує, згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка перебувала в складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування в органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

Правоохоронці зазначають, що тільки після ретельної перевірки на предмет того, що за час перебування в рядах так званої "ДНР" людина не скоїла злочинів проти мирного населення, підслідні отримають шанс на життя без тюрми.

Краматорський відділ поліції

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии