На столичній Троєщині правоохоронці провели рейд «Діти вулиці»

За підсумками перевірок умов проживання сімей, трьох малолітніх доставили у лікарню для обстеження, а на їх батьків склали адміністративні протоколи.

На столичній Троєщині правоохоронці провели рейд «Діти вулиці»


Співробітники сектору ювенальної превенції Деснянського управління поліції спільно зі службою у справах дітей столичної та районної державної адміністрації провели профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Діти вулиці». Під час заходу правоохоронці виявили дві сім’ї, де батьки не приділяють належної уваги своїм дітям, а також вживають алкоголь та наркотики.



Як повідомив начальник сектору ювенальної превенції Деснянського управління поліції Олександр Поліщук, у результаті вилучили трьох дітей - 2002, 2017 та 2018 років народження, яких доставили до дитячої лікарні для проходження медичного огляду та надання допомоги:

«Ми поспілкувалися із сусідами та мешканцями будинку, котрі підтвердили, що батьки малолітніх ведуть аморальний спосіб життя та не займаються їх вихованням. Із батьками проведено профілактичні бесіди та відібрані пояснення. Крім цього, на них складено протоколи за статтею 184 (Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».



Правоохоронці звертаються до громадян не залишатися байдужими, а негайно повідомляти на спецлінію 102 для оперативного реагування на можливі факти залишення дітей у небезпеці або очевидні випадки невиконання батьківських обов’язків щодо виховання дітей.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии