Кіберполіція затримала хакера, який переховувався в Україні від правоохоронних органів США

32-річного іноземця підозрюють у викраденні 6 мільйонів доларів із рахунків американських фінансових установ. Затримання відбулося в одному зі столичних готелів, де він тимчасово проживав.
У рамках міжнародної правової допомоги працівники Департаменту кіберполіції, Департаменту карного розшуку Нацполіції та столичного управління карного розшуку, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України, затримали у Києві іноземця, який розшукувався за вчинення кіберзлочинів.
Кіберполіція затримала хакера, який переховувався в Україні від правоохоронних органів США
Розслідування щодо злочинної діяльності іноземця почалося ще у 2010 році співробітниками Федерального бюро розслідувань та Служби розслідування фінансових злочинів (FNTT) США. У 2019 році в Україну надійшов запит про надання міжнародно-правової допомоги щодо розшуку та затримання хакера.
Наразі чоловіка підозрюють у незаконному втручанні в роботу комп’ютерних систем, викраденні та відмиванні грошей в особливо великих розмірах і в шахрайстві.
Поліцейські затримали зловмисника в одному із найдорожчих столичних готелів, де той тимчасово проживав. Вирішується питання щодо видачі затриманого США.
Департамент кіберполіції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии