На Донеччині службові поліцейські собаки допомогли розкрити близько 300 злочинів

Слідовий пес Боніфацій, не навчений на пошук наркотиків, привів поліцію до нарковрожаю, а завдяки вівчарці Тайрі поліцейські опинилися вдома у крадія раніше за нього. Про останні досягнення своїх вихованців розповіли працівники кінологічного центру поліції Донеччини.

На Донеччині службові поліцейські собаки допомогли розкрити близько 300 злочинів


Щодня службові собаки беруть участь у розкритті злочинів. На рахунку чотирилапих помічників поліції – близько 600 виїздів у складі слідчо-оперативних груп.

Лише за останній тиждень завдяки собакам поліцейські оперативно розкрили наркозлочин та крадіжку з магазину.

У Краматорську група поліції разом з кінологом В’ячеславом Алексєєвим та вівчаркою Боніфацієм виїхала на повідомлення про крадіжку майна з гаража, розташованого на подвір’ї приватного домогосподарства.

Пес, навчений на пошук людини, взяв слід. Поліцейські перевіряють усі сліди, які виявить службовий собака. Цей привів поліцію до одного з сусідніх будинків. Але, як виявилося, тут мешкав не крадій - Боніфацій допоміг виявити інший злочин.

Правоохоронці, маючи підстави вважати, що в будинку може знаходитися злочинець, покликали господиню. Жінці пояснили причину свого візиту, і вона впустила поліцію у двір. Під час огляду поліцейські виявили на подвір’ї зірвані кущі конопель. З’ясувалося, що нарковмісні рослини зберігав мешканець будинку.

Завдяки службовому псу задокументовано факт незаконного зберігання наркотиків (ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України). Нарковрожай вилучено.

Це не перше розкриття напарників. У липні інспектор-кінолог В’ячеслав Алексєєв та Боніфацій допомогли розшукати підозрюваного у вбивстві жінки в Авдіївці, тоді пес пройшов по сліду 5,5 км. За це поліцейський та його вихованець отримали нагороду від керівництва поліції Донеччини.

А ось затримання крадія у Мангушському районі стало першою справою молодшого інспектора-кінолога кінологічного центру поліції області Валерії Єгуртової та дворічної вівчарки Тайри.

З сільського магазину вночі винесли дорогий алкоголь, тютюнові вироби та касовий апарат з кількома тисячами гривень. Незважаючи на те, що з моменту злочину минуло кілька годин, поліцейські вирішили застосувати службового собаку.

Під вікном, через яке проник зловмисник, стояв стілець – від нього вівчарка й взяла слід. Тайра пройшла близько 400 м та позначила один з будинків. Підозрюваного не було вдома, тож далі за справу взялися оперативники. У подальшому викрадач був затриманий та притягнений до кримінальної відповідальності за крадіжку, поєднану з проникненням до приміщення.

Валерія Єгуртова – наймолодша дівчина-кінолог, однак з собаками працює з дитинства. Поліцейська працює та заочно навчається на третьому курсі Харківського національного університету внутрішніх справ.

Загалом з початку року кінологи зі службовими собаками допомогли розкрити близько 300 злочинів та вилучити з незаконного обігу 10 кг вибухівки.







Відділ комунікації поліції

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии