У Києві поліція виявила іноземця, якого підозрюють в організації переправлення співвітчизників через Україну до ЄС

Разом з чоловіком, уродженцем Народної Республіки Бангладеш, оперативники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (ДБЗПТЛ) Національної поліції України затримали ще чотирьох вихідців з цієї держави. Частина з них перебувала в Україні незаконно. Заходи відбувалися із залученням прикордонників в рамках операції «Мігрант».

У Києві поліція виявила іноземця, якого підозрюють в організації переправлення співвітчизників через Україну до ЄС


Під час цільових профілактичних заходів «Мігрант» працівники ДБЗПТЛ Нацполіції спільно з представниками Державної прикордонної служби України перевірили оперативну інформацію щодо ймовірного незаконного перебування іноземців на території України.

У результаті перевірки правоохоронці виявили на території Солом’янського району столиці групу з п’яти громадян Народної Республіки Бангладеш. Двоє іноземців мають законні підстави для перебування на території України.
Водночас з’ясувалося, що троє їхніх співвітчизників перебувають в Україні без відповідних документів. Цих чоловіків доставили до Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби України у м. Києві та Київській області для складання адміністративних матеріалів про порушення міграційного законодавства.
Також було встановлено, один з іноземців вже притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил перебування на території України. Проте чоловік не виконав рішення щодо повернення до країни походження. Крім того, оперативники встановили, що цей громадянин обґрунтовано підозрюється в організації незаконного переправлення своїх співвітчизників через державний кордон України до країн Євросоюзу.

На даний час поліція проводить спільні заходи з Державною прикордонною службою для встановлення інших співучасників, які причетні до організації каналу нелегальної міграції.

Нагадаємо, кримські поліцейські та прикордонники викрили «схему» вербування громадян України для переправлення мігрантів до країн ЄС.

Департамент комунікації Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии