Мешканці Голосіївського району здали у поліцію рушниці, пістолети, нунчаки, ножі та різні набої

Місячник добровільної здачі зброї триватиме до кінця жовтня. Згідно з чинним законодавством, громадяни, які принесли до поліції небезпечні предмети, звільняються від кримінальної відповідальності.

Мешканці Голосіївського району здали у поліцію рушниці, пістолети, нунчаки, ножі та різні набої


Днями до дозвільної системи Голосіївського управління поліції місцеві мешканці принесли сім незареєстрованих мисливських рушниць. Із них – шість гладкоствольних і одна нарізна, а також майже 400 патронів.



Як розповів начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Голосіївського управління поліції Володимир Фурманов, також за цей час до поліції звернулися громадяни, які хочуть позбутися зареєстрованої та саморобної зброї, спецзасобів та інших небезпечних предметів:

«Всього нам здали 53 одиниці зброї, серед них нунчаки, ножі, газові пістолети, револьвери, пристрої для відстрілу гумових куль і 89 патронів до них. Вся зброя направлена на експертизу й перевіряється за обліками».



Нагадуємо, що місяць добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв і спеціальних засобів триватиме до 31 жовтня. За незаконне зберігання цих предметів власникам загрожує кримінальна відповідальність за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, яка передбачає до семи років позбавлення волі. Проте добровільна видача незареєстрованої зброї звільняє від відповідальності.



Відділ комунікації поліції Києва

Христина Кір’якова

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии