Упродовж трьох тижнів громадяни здали до поліції майже 4,5 тисячі одиниць зброї

Більш ніж половина зданих «стволів» – це гладкоствольна мисливська зброя. Крім того, до органів поліції здано понад 214 тисяч боєприпасів, а також близько сотні мін, понад 400 снарядів та майже 300 гранат. Найбільше зброї здали жителі Харківської, Одеської та Полтавської областей.

Упродовж трьох тижнів громадяни здали до поліції майже 4,5 тисячі одиниць зброї


Упродовж трьох тижнів, що триває місячник добровільної здачі зброї, громадяни здали до органів поліції 4431 одиницю зброї. Найбільше серед зданого – мисливської гладкоствольної зброї (2787 одиниць) та нарізної зброї армійських зразків (656), а також холодної зброї (460 одиниць).



Найбільше вогнепальних «одиниць» здали мешканці Харківської (153), Одеської (120) та Полтавської (80) областей.
Крім того, до поліції здано 214,2 тисячі боєприпасів. З них майже 171 тисяча – це набої до нарізної мисливської зброї, ще 33,9 тисячі набоїв – до нарізної зброї армійських зразків.


Також громадяни здали до поліцейських підрозділів 288 гранат, 432 снаряди, 85 мін та 12 вибухових пристроїв.

Відтак у результаті проведення місячника від кримінальної відповідальності звільнено 515 громадян.
Національна поліція нагадує: громадяни, які добровільно здали до органів поліції мисливську зброю, що перебувала у незаконному обігу, за наявності відповідних підстав мають право зареєструвати її на своє ім’я.

Нагадаємо, 1 жовтня в Україні стартував місячник добровільної здачі зброї. За два тижні громадяни здали до поліції близько 700 грант, снарядів та мін.

Департамент комунікації Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии