Столичні поліцейські за добу розкрили три пограбування на території Дніпровського району

Злочини сталися на різних вулицях району. Правоохоронці встановили осіб, причетних до цих правопорушень, та затримали їх. Досудові розслідування наразі тривають.

До Дніпровського управління поліції зателефонував 38-річний місцевий мешканець, який повідомив, що кілька хвилин тому біля будинку на проспекті Павла Тичини невідомий вирвав у нього з рук рюкзак та втік.

Столичні поліцейські за добу розкрили три пограбування на території Дніпровського району


Співробітники полку поліції особливого призначення №1, які патрулювали територію району, отримали прикмети нападника і затримали схожого за орієнтуванням чоловіка на одній з вулиць. Під час поверхневого огляду у правопорушника вилучили наплічник, в якому знаходився ноутбук та документи потерпілого.



Того ж дня патрульні поліцейські викрили та затримали 42-річного іноземця, котрий пограбував пенсіонера на парковці, де той працює охоронцем. Потерпілий розповів, що невідомий зайшов у службове приміщення, забрав із куртки близько 2000 гривень та кинувся тікати. Чоловік намагався самотужки його затримати, однак грабіжника невдовзі упіймали правоохоронці.



Обох фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За скоєння даних правопорушень зловмисникам повідомлено про підозри за ч. 1 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до чотирьох років позбавлення волі.



Крім того, у схожу ситуацію потрапив 37-річний киянин. Під час відпочинку на столичному Гідропарку невідомий намагався відкрито заволодіти його мобільним телефоном, однак йому на заваді стали столичні поліцейські, котрі затримали підозрюваного - 19-річного уродженця Дніпропетровської області. У молодика вилучили ґаджет, який повернули потерпілому.



Молодика затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 186 (Замах на грабіж) Кримінального кодексу України. Наразі в суді вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Шевчук

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии