Поліцейські Селидового притягнули до відповідальності колишнього бойовика, який ніс службу в с. Карлівка

«Заробити гроші» - з такою метою 57-річний мешканець Українська вступив до лав армії фейкової республіки «ДНР», де прослужив кілька місяців. Відносно викритого бойовика правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Встановлено, що в травні 2014 року, перебуваючи на агітаційному мітингу в Українську, який влаштували представники незаконних збройних формувань, 57-річний чоловік почув, що за службу в армії «ДНР» будуть добре платити. Не маючи постійного заробітку, він вирішив не гаяти часу і записався до лав зазначеної армії. Вже через кілька днів чоловіку повідомили, що він буде нести службу на блокпосту в с. Карлівка.

В обов’язки новобранця з позивним «Старий» входила перевірка автотранспорту та документів громадян. Так, разом із п’ятьма поплічниками у військовій формі і з автоматом Калашникова в руках найманець заступав на чергування.

За час служби «Старий» жодного разу не отримав обіцяної зарплатні, лише продукти харчування. В липні того ж року, розчарувавшись в ідеології «руського миру», бойовик добровільно залишив блокпост і повернувся в рідне місто.

Весь час колишній найманець вів прихований спосіб життя та постійно змінював адресу проживання.

Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам, правоохоронці Селидівського відділення поліції викрили колишнього найманця.

Наразі відносно чоловіка відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Максимальне покарання – від 2 до 5 років позбавлення волі.

Поліцейські нагадують, що згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України у випадку, якщо особа не скоювала тяжких злочинів проти людей, добровільно залишила лави НЗФ та розповіла про це правоохоронцям, їй надається гарантований державою шанс на мирне життя без кримінальної відповідальності.

Покровський відділ поліції

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии