У Слов'янську поліцейські повідомили про підозру двом колишнім пособникам бойовиків

Повіривши хибним "ідеям", чоловіки чергували на блокпостах у різних частинах міста. Їх завданням була перевірка транспорту та людей.

Мешканцю Слов’янська, який нещодавно потравив до поля зору правоохоронців, зараз 53 роки. З них останні п'ять чоловік переховувався від представників влади, і все - через ті 10 днів, що провів у лавах бойовиків.

У квітні 2014 року, за три дні після захоплення міста, він добровільно приєднався до незаконного збройного формування та заступив чергувати на блокпост. Пропускний пункт знаходився на мосту по вулиці Свободи, де бойовики перевіряли автотранспорт, водіїв та пасажирів.

Інший екс-найманець прослужив на терористів довше - весь травень 2014 року. 37-річний чоловік чергував на блокпості на перехресті вул. Шевченка та Урицького, як розповідає поліцейським зараз - "служив за ідею".

Проте, коли бойовики стали роздавати своїм помічникам зброю та готувати їх до бойових дій, черговий блокпосту втік з міста та близько півроку мандрував Донеччиною.

Наразі обидва чоловіки притягуються до відповідальності за ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань".

Досудове розслідування триває.

Слов'янський відділ поліції

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии