Поліція взяла участь у тренінгу з реагування на злочини, вчиненні з використанням небезпечних речовин

Захід відбувся під егідою Міжнародної організації кримінальної поліції – Інтерпол. Він проходив у рамках проекту CACHE. Участь у навчанні взяли співробітники різних відомств, зокрема – поліцейські, рятувальники, нацгвардійці, співробітники Служби безпеки України.

В Україні під егідою Міжнародної організації кримінальної поліції – Інтерпол – відбувся тренінг з питань попередження та реагування на випадки використання небезпечних речовин. Захід відбувся у рамках проекту CACHE (Command and Control in Hazardous Environments).

Поліція взяла участь у тренінгу з реагування на злочини, вчиненні з використанням небезпечних речовин


Захід відкрив перший заступник начальника Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Віталій Касап та начальник відділу зовнішньої політики та дипломатії посольства Канади в Україні Руслан Катсем.



Участь у тренінгу взяли співробітники різних відомств. Зокрема, поліцейські, нацгвардійці, рятувальники, співробітники Служби безпеки та Державної екологічної інспекції, а також Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.



У ході заходу експерти відділу Генерального секретаріату Інтерполу з питань попередження хімічного тероризму та незаконного обігу вибухівки ознайомили присутніх з провідним міжнародним досвідом реагування на випадки вчинення злочинів, пов’язаними із хімічними речовинами.



Крім того, експерти із поліції Великої Британії, які брали участь в ліквідації наслідків та розслідуванні хімічної атаки в м. Солтсбері (справа Скрипалів), поділилися досвідом щодо роботи над справами даної категорії.



Відтак Генеральним секретаріатом Інтерполу планується проведення другого етапу проекту. Зокрема, практичних навчань на базі тренінгового центру Державної служби з надзвичайних ситуацій.
Департамент міжнародного

поліцейського співробітництва

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии