Харківська поліція готова до забезпечення громадського порядку під час Маршу рівності

У заході, який відбудеться у Харкові 15 вересня, братимуть участь гості міста з інших регіонів держави, представники міжнародних організацій, дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав в Україні. Підрозділи харківської поліції працюватимуть у посиленому режимі.

Харківська поліція готова до забезпечення громадського порядку під час Маршу рівності


Очікується, що у Марші візьмуть участь близько 1500 чоловік.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Валерія Сокуренка, харківська поліція готувалася до проведення такої масштабної акції.



– Ми провели низку нарад за участю організаторів заходів, керівництва облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, з Консультаційною місією Європейського союзу, моніторинговою місією ООН з прав людини, - повідомив очільник області. – Налагоджена постійна координація між усіма правоохоронними структурами області.

Валерій Сокуренко додав, що з 13 вересня у Головному управлінні Національної поліції в Харківській області розгорнута робота Ситуаційного центру для відстеження оперативної обстановки та здійснення координації дій по забезпеченню публічного порядку та обміну інформацією між правоохоронними органами.

За словами начальника главку, до охорони публічного порядку планується залучити майже 2500 працівників поліції, у тому числі особовий склад з інших регіонів України – спецпризначенців, підрозділи ТОР – з досвідом охорони громадського порядку в умовах великого міста, а також військовослужбовців НГУ та курсантів ХНУВС. Крім того, під час Маршу працюватимуть групи комунікації та поліція діалогу – понад 50 осіб.

Валерій Сокуренко запевнив, що підрозділи поліції готові до виконання покладених на них обов’язків з підтримання публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів.



– На акції працюватимуть групи документування, протягом усього часу здійснюватимуться фото- і відеофіксація подій, для контролю за порядком поліція задіє квадрокоптери, - повідомив Валерій Сокуренко.
Він зазначив, що поліція діятиме рішуче, зупинятиме будь-які хуліганські дії. Валерій Сокуренко підкреслив, що усі порушники громадського порядку будуть притягнуті до відповідальності.

Довідка.

Марш рівності «ХарківПрайд» у Харкові проводиться за ініціативою громадської організації «Харківське Жіноче Об’єднання «Сфера» за підтримки NDI (Національного демократичного інституту Міжнародних відносин), Freedom House (міжнародної організації з підтримки правозахисних ініціатив), Human Rights Campaign (правозахисної організації), Посольства Великої Британії в Україні та Міжнародного Фонду «Відродження».

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии