Одеські вибухотехніки провели курс підвищення кваліфікації для колег з інших областей

Двотижневе навчання, в якому взяли участь двадцять п’ять експертів вибухотехнічних управлінь поліції з різних регіонів країни, проходив на базі Одеського державного університету внутрішніх справ.

[/b]

Для присутніх одеські вибухотехніки розробили спеціальну програму підвищення кваліфікації. Окрім теоретичних знань, поліцейські вдосконалювали практичні навички на реальних об’єктах.
Присутні вивчали електричний та вогневий способи підриву, а також використовували гідродинамічний руйнівник – «гідрогармату».
Для відпрацювання послідовності огляду місця події, одеські фахівці провели на полігоні вибухи, що імітують вибухи саморобних вибухових пристроїв. Тренувальний огляд споруди, в якій перебуває значна кількість людей, учасники проводили на одеському стадіоні «Чорноморець».
«За останні роки виросла потреба у експертах даного напрямку роботи. Огляди місць подій за фактами вибухів, розрядження саморобних вибухових пристроїв, які знаходились на бойовому взводі, знищення штатних бойових припасів – стало буденною роботою вибухотехніків», - зазначив начальник Вибухотехнічного управління ГУНП в Одеській області Тарас Кравченко.

По завершенню навчання фахівці склали іспити та отримали свідоцтва про закінчення курсів підвищення кваліфікації.

[b]Відділ комунікації поліції в Одеській області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии