Електронний документообіг дасть змогу проводити слідчі дії в більш короткі терміни - Максим Цуцкірідзе

Відтак це спростить роботу слідчих та зробить її більш ефективною. Про це сьогодні, 13 вересня, повідомив заступник Голови Нацполіції – начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе під час наради з керівниками ГСУ.

Заступник Голови Нацполіції Максим Цуцкірідзе провів нараду з керівниками Головного слідчого управління. Він наголосив на основних пріоритетних завданнях слідчих підрозділів та визначив основні напрямки подальшої діяльності підрозділу.

Електронний документообіг дасть змогу проводити слідчі дії в більш короткі терміни - Максим Цуцкірідзе


«Як раніше наголошував Голова Національної поліції України Сергій Князєв, це повинно бути подальше впровадження інституту дізнання, електронного документообігу та розвиток криміналістичних підрозділів», - сказав начальник Головного слідчого управління.



Відтак Максим Цуцкірідзе наголосив на необхідності в найкоротший термін визначитися з структурою підрозділів дізнання, добором кадрів, їхнім навчанням. А також завершення внесення змін до відомчих нормативно-правових актів.

«Керівникам слідчих підрозділів вже зараз потрібно орієнтувати слідчих на розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів. Також необхідно активізувати роботу зі створення системи електронного документообігу між слідчими, прокурорами – процесуальними керівниками та судами, а також операторами та провайдерами телекомунікацій»,- зазначив Максим Цуцкірідзе.



Він додав, що це зробить роботу слідчих ефективнішою. Зокрема, слідчі дії проводитимуться в більш короткі терміни.

Також Максим Цуцкірідзе зробив акцент на створенні умов ефективної роботи слідчих підрозділів та ініціювати внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України з урахуванням практики його застосування.

«Ці зміни дозволять збільшити самостійність слідчих, зокрема з обрання запобіжних заходів, які не передбачають обмеження волі. Також це спростить взаємовідносини з органами прокуратури та судами»,- повідомив заступник Голови Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

Нагадаємо, Голова Нацполіції представив нового керівника Головного слідчого управління.
Департамент комунікації

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии