Українські кінологи обмінялися досвідом із чеськими колегами

Протягом тижня делегація українських-поліцейських кінологів на чолі із начальницею відділу організації кінологічної діяльності Нацполіції Світланою Коломієць перебували у Краю Височина Республіки Чехія із робочим візитом.
Під час поїздки відбулись спільні тренування чеських та українських кінологів. Від української поліції в них взяли участь кінологи із Закарпатської, Донецької, Київської областей зі своїми чотирилапими напарниками.
Українські кінологи обмінялися досвідом із чеськими колегами


У рамках тренувань разом з чеськими колегами українські кінологи відпрацьовували затримання умовного порушника, тактику дій кінолога, розшук злочинця у місті та пошук стріляних гільз у лісі. Усі завдання учасники тренувань виконували в умовах максимально наближених до реальності.
Кращий результат під час тренувань показали лейтенант поліції Тарас Куба та його напарник - німецька вівчарка Туман із кінологічного центру Головного управління Національної поліції Донецької області.


Начальник Відділу організації кінологічної діяльності Нацполіції Світлана Коломієць зазначила, що такі навчання мають на меті обмін досвідом між поліцейськими двох держав та дають змогу підвищувати ефективність роботи кінологічних підрозділів.

«Такі спільні тренування допомагають нам підвищити рівень підготовки кінологів та організації роботи кінологічної служби загалом,» – зазначила вона.
Крім того, під час візиту зустрілись начальниця відділу організації кінологічної діяльності Нацполіції України Світлана Коломієць та голова кінологічної служби поліцейського президіума Республіки Чехія Мартіна Амброзова. Керівники кінологічних служб країн домовилися про подальшу співпрацю. Зокрема, йшлося про обмін досвідом з чеською поліцією для впровадження новітніх європейських практик у роботу підрозділів. Також обговорили змагання кінологів, які відбудуться в України та у Республіці Чехія у 2020 році.


Наприкінці візиту українська делегація відвідала племенний центр, де виховують службових собак для поліцейських. Там українські правоохоронці вивчали особливості утримання службових собак.

Департамент Комунікації

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии