Слідчі Дніпровського управління поліції повідомили про підозру іноземцям за зберігання зброї та боєприпасів

Під час обшуків у авто та будинку фігурантів правоохоронці знайшли п’ять пістолетів, більше 30 набоїв до них, два глушники та спецприладдя. Наразі зловмисників затримали, заборонені предмети вилучили.

Слідчі Дніпровського управління поліції повідомили про підозру іноземцям за зберігання зброї та боєприпасів


Автомобіль із неробочою габаритною фарою помітили патрульні поліцейські у Дніпровському районі столиці та зупинили авто для перевірки. Під час спілкування з правоохоронцями водій та пасажир помітно нервували. А коли патрульні запропонували оглянути авто, кермувальник різко відчинив дверцята і кинувся навтьоки.



Втікача поліцейські наздогнали, а під час огляду автомобіля виявили дві сумки із предметами, схожими на зброю. Тож на місце відразу виїхала слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції. У зловмисників правоохоронці вилучили заборонені речі, схожі на: пістолет із глушником, автомат, спеціальний трекер для відстеження авто, бінокль, рукавиці, мобільні телефони.



Відомості про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів поліцейські виявили та вилучили три предмети, схожі на пістолети та револьвер, глушник і понад 30 набоїв.
«Обох фігурантів ми затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Встановлено, що це – громадяни іншої країни, 1978 та 1977 років народження. Раніше вони вже були судимі і в Україні, і на території іншої держави за розбої та незаконне зберігання зброї і боєприпасів. Вилучені під час обшуків речові докази направлені на експертизу», - розповів начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін.
Чоловікам загрожує до десяти років ув’язнення. У суді вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Окрім того, поліцейські перевіряють причетність затриманих до скоєння правопорушень на території столиці, а також встановлюють походження зброї та мету її зберігання.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии