Собакотерапія від поліцейських-кінологів: малеча, позбавлена батьківського тепла, познайомилися з чотирилапими розшуковцями

Яскраві емоції, набуття навичок з виховання собак, подарунки, а головне - увага та тепло від друзів «у погонах» - незабутній день для дітей з маріупольського дитбудинку організували поліцейські Донеччини.

Собакотерапія від поліцейських-кінологів: малеча, позбавлена батьківського тепла, познайомилися з чотирилапими розшуковцями


В гості до Кінологічного центру ГУНП в Донецькій області завітали маленькі вихованці маріупольського дитячого будинку «Сонечко». Незвичайне дозвілля для хлопців та дівчат підшефного закладу було ініційоване керівництвом обласної поліції.

У дитбудинку виховуються діти-сироти з порушенням розвитку, слуху та мовлення. Вони, як ніхто потребують уваги, тепла та порозуміння. Поліцейські вже давно допомагають та підтримують дітлахів, а сьогодні влаштували для дошкільнят знайомство зі службовими собаками.

Відомо, що каністерапія (собакотерапія) заспокоює, сконцентровує та допомагає легше запам’ятати нову інформацію. Безпосередньо спілкування та тактильний зв’язок з чотирилапими улюбленцями мотивують дітей, дарують позитивні емоції та яскраві враження, що є найголовнішим.

Малеча захоплено стежила, як чотирилапі помічники поліцейських розуміють своїх напарників та виконують команди. Начальник кінологічного центру ГУНП в Донецькій області Леонід Котов розповів про особливості кожної службової собаки, з якою встигли познайомитися хлопці та дівчата.

Так, сонячний лабрадор Террі орієнтований на пошук замаскованої зброї та вибухівки, а чорний красень - вівчарка Вокер, вміло розшукую людину за запахом. Такими вони є на службі, а для дітей стали лікарями-реабілітологами. Також в процесі спілкування з пухнастими «розшуковцями» дітлахи спробували себе в ролі кінологів та дізналися низку головних команд.

Завершився яскравий день отриманням подарунків від вибухотехників, які нагадали найважливіші правила безпеки.


















Відділ комунікації поліції

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии