Столичні правоохоронці повідомили про підозру посадовцям за розкрадання державних коштів

У Голосіївському районі столиці фігуранти привласнили понад 1,2 млн грн під час проведення ремонтних робіт у навчально-виховному комплексі.

У рамках реалізації матеріалів кримінального провадження співробітники Голосіївського управлінням поліції спільно з працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №1 викрили схему привласнення бюджетних грошей. Встановлено, що виконувач обов’язків керівника одного зі структурних підприємств у сфері будівництва Голосіївської райдержадміністрації з колишнім виконувачем обов’язків тієї ж організації та керівником підрядної фірми завищували вартість та обсяги виконаних підрядних робіт. Схема працювала під час проведення капітального ремонту фасаду навчально-виховного комплексу на проспекті Академіка Глушкова.

«Проведена економічна експертиза показала, що незаконна діяльність посадовців завдала державі збитків на суму понад один мільйон двісті тисяч гривень. За адресами проживання та у робочих офісах фігурантів проведено санкціоновані обшуки», - розповів старший слідчий Голосіївського управління поліції Євгеній Бишевич.

Трьом фігурантам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Окрім того, колишній виконувач обов’язків директора підприємства підозрюється у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, інші двом повідомлено про підозру за ч. 5 тієї ж статті.

Двом зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Ще один може потрапити за ґрати на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Судом вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжних заходів.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Кір’якова

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии