Поліцейські відкрили 1358 кримінальних проваджень за фактами співпраці з ворогом – Ігор Клименко

223 особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Про це повідомив Голова Національної поліції України під час брифінгу, 16 вересня, у Military Media Center.

Ігор Клименко повідомив, що більшість колаборантів, які представляли місцеву владу та правоохоронні органи, виїхали до російської федерації. Утім серед тих, хто пішов на співпрацю з російськими окупантами, є й керівники та вчителі освітніх закладів:

«На сьогодні зареєстровано 19 кримінальних проваджень, де фігурують директори шкіл, вчителі, які намагалися за російськими програмами викладати у школах, промивали мізки не лише батькам, а й учням. Чотирьом уже повідомлено підозру».

Поліцейські відкрили 1358 кримінальних проваджень за фактами співпраці з ворогом – Ігор Клименко
Голова Нацполіції наголосив, що закон - один для всіх, тож з огляду на зібрану правоохоронцями доказову базу всі ті, хто зрадили Україну і пішли на співпрацю з ворогом, мають нести відповідальність:
«Ми щодня працюємо з людьми, і кожен розказує, де був керівник місцевої влади під час окупації, де були правоохоронці в цей час, де були працівники освіти тощо. Ми тільки тиждень працюємо на території Харківської області, тому багато фактів колабораційної діяльності ще відкриється».

Управління комунікації Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии