«За допомогою підроблених документів заволоділи спортивною базою»: у Києві поліцейські викрили злочинну групу

Зловмисники реалізували схему незаконного відчуження та привласнення майна, а також земель рекреаційної зони на території Труханового острова навпроти історичного центру столиці.

Слідчі поліції Києва спільно зі співробітниками УЗНД ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури повідомили про підозру голові Київської міської ради профспілок та приватному нотаріусу за фактами привласнення державного майна, а також особливо цінних земель і використання при цьому підроблених документів.
Поліцейські з’ясували, що учасники групи здійснювали незаконну перереєстрацію об’єктів нерухомості, що перебували у державній та комунальній власності, а саме майно спортивної бази й самовільно захопили земельну ділянку площею майже 6 гектарів на Трухановому острові.

На захопленій території, замість загальнодоступного місця відпочинку киян та унікального спортивно-інфраструктурного об’єкту, фігуранти планували організувати приватну зону відпочинку. Вартість облаштованих об’єктів нерухомості та земельної ділянки на момент вчинення злочинних дій становила понад 700 мільйонів гривень.

За результатами досудового розслідування організатору протиправної схеми та приватному нотаріусу повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191- привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, ч. 2 ст. 197-1 - самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво, ч. 4 ст. 358 -підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. У ході досудового розслідування вирішується питання щодо притягнення до відповідальності інших осіб, які брали участь у протиправній схемі.

Відділ комунікації поліції Києва

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии