Поліцейськими Києва зареєстровано 351 факт незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами з початку повномасштабної війни в Україні

Правоохоронці протягом останніх 8 місяців вилучили 105 324 одиниці з числа яких вогнепальна, травматична зброя, різнокаліберні боєприпаси, міни, снаряди та гранати. Речові докази направлені на проведення відповідних експертних досліджень або передані за необхідністю до військової служби правопорядку.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію нашої держави оперативники столичного главку спільно зі співробітниками управління карного розшуку, працівниками Служби Безпеки України за силової підтримки спецпризначенців поліції Києва та процесуального керівництва Київської міської прокуратури виявили та зафіксували 351 факт незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Наразі, поліцейські проводять всі необхідні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин зареєстрованих інцидентів та притягнення винних до відповідальності.

Поліцейськими Києва зареєстровано 351 факт незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами з початку повномасштабної війни в Україні
Правоохоронцями було проведено ряд оперативних закупок та чимало обшуків житлових та нежитлових приміщень, будинків та транспортних засобів на предмет виявлення незаконної зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Загалом вилучено 105324 одиниць вогнепальної та травматичної зброї, а також гранатомети, кулемети, автомати, пістолети, револьвери, гвинтівки, рушниці, карабіни, саморобні вогнепальні пристрої, обрізи, гранати, міни, снаряди, різнокаліберні набої та інші боєприпаси. Вилучені речові докази направлені на проведення відповідних експертних досліджень. У зв’язку з введенням воєнного стану на території України нами передані до військової служби правопорядку деякі одиниці зброї та боєприпасів, які вилучені з незаконного обігу.

Співробітники поліції встановили 142 зловмисників та затримали їх у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Крім того, поліцейськими столиці у ході реалізації оперативної інформації затримано ряд осіб за вчинення резонансних кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом вогнепальної зброї та боєприпасів.

Також протягом останніх восьми місяців слідчі поліції Києва повідомили 230 особам про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Досудове розслідування за вказаними фактами по 121 кримінальному провадженню триває.



Тільки за останній тиждень сумісної роботи поліцейських та спецпідрозділів столиці до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 14 фактів незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами, вилучили вісім одиниць вогнепальної зброї, вісім гранат та близько чотирьох тисяч боєприпасів.

Поліцейські й надалі продовжують проводити заходи із зазначеного напрямку роботи.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии