За добу поліцейські викрили факти незаконного зберігання наркотиків

Загальна вага вилученого у правопорушників канабісу - близько тридцяти грамів. Наразі розпочаті кримінальні провадження, у рамках яких призначені експертні дослідження.

Правоохоронці постійно проводять відпрацювання району, аби затримати та притягнути до кримінальної відповідальності осіб, які причетні до зберігання чи збуту наркотиків. Тож лише протягом останньої доби, оперативники Шевченківського управління поліції затримали п’ятьох фігурантів за підозрою у зберіганні заборонених засобів.
Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Шевченківського управління поліції Олександр Богатирчук, поліцейські вилучили у зловмисників близько тридцяти грамів наркотичних речовин:

«У 26-річного чоловіка, якого зупинили на проспекті Перемоги для перевірки документів, ми виявили шість поліетиленових пакетів з канабісом. А згодом, на вулиці Пирогова виявили 18-річного хлопця, з сумки якого вилучили паперовий згорток з рослинною речовиною зеленого кольору, вагою близько 3 грам. Порушників ми затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

Крім того, під час відпрацювання центральної частини міста, дільничні офіцери поліції побачили підозрілого чоловіка та, при перевірці документів, з’ясувалось, що у нього знаходиться близько 10 грамів маріхуани. Заборонені речовини правоохоронці вилучили, а зловмисника затримали у порядку ст. 298-2 Кримінального процесуального кодексу України. У ході подальшого патрулювання території відбувся аналогічний випадок, поліцейські виявили місцевого мешканця, 1995 року народження, у якого виявили поліетиленовий пакетик з канабісом, вагою близько 6 грамів.

«За даними фактами розпочаті кримінальні провадження за частинами першою та другою статті 309 Кримінального кодексу України – це незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень», - додав Олександр Богатирчук.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии