Упродовж тижня слідчі Нацполіції відкрили більше тисячі кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів - Олексій Сергєєв

Про це начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України повідомив сьогодні, 8 вересня, під час спільного брифінгу представників сил безпеки і оборони.

За його словами, упродовж тижня ворог продовжував застосування тактику ракетних, артилерійських та мінометних обстрілів. російські війська завдали більше 400 обстрілів, внаслідок яких зруйновано інфраструктуру та цивільні об'єкти у 142 населених пунктах.

«Атакувалися центральні частини міста Харкова та Миколаєва. Так, 5 вересня внаслідок обстрілів у Миколаївській області пошкоджено 16 багатоквартирних, 67 приватних будинків, 4 навчальні заклади, церкву та автовокзал. Також вчора агресор із застосуванням залпового вогню обстріляв пункт видачі гуманітарної допомоги у селі Мала Токмачка Запорізької області. Декілька годин тому Харків знову піддавався обстрілам. Є загиблі та поранені. Пошкоджено виробничі приміщення та інфраструктуру та території одного з підприємств»,- повідомив Олексій Сергєєв.

Упродовж тижня слідчі Нацполіції відкрили більше тисячі кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів - Олексій Сергєєв
Він додав, що упродовж тижня поліція розпочала 1,1 тис. кримінальних проваджень за фактами скоєння воєнних злочинів, з них 32 – щодо колабораційної діяльності. Всього від початку повномасштабного вторгнення поліцейські відкрили 31,2 тис. проваджень щодо воєнних злочинів.

«Зокрема, 3 вересня поліцейські Києва спільно з СБУ в селищі Черкаське, що на Дніпропетровщині затримали жителя Луганської області, який поширював інформацію про дислокацію, озброєння та переміщення військової техніки підрозділів ЗСУ», – сказав керівник департаменту Нацполіції.

Спікер наголосив, що співробітники відомства продовжують брати активну участь у здійсненні заходів з евакуації громадян. Зокрема упродовж цього тижня під супроводом поліції з небезпечних регіонів евакуйовано 7,8 тис. мешканців.

«Триває робота щодо оперативного розмінування деокупованих територій. Упродовж тижня вибухотехніки здійснили майже 350 виїздів, вилучено понад 2 тисячі боєприпасів та близько 50 кг вибухових речовин», – повідомив Олексій Сергєєв.

Він додав, що з 26 травня проводяться профілактичні заходи, спрямовані на протидію колабораційній, диверсійній, терористичній діяльності та співпраці з агресором. За останній тиждень відпрацьовано понад 5 тисяч осіб, з яких 353 передано СБУ, розпочато 216 кримінальних проваджень.

Олексій Сергєєв наголосив, що відомством забезпечено належний рівень протидії наркозлочинності та шахрайств.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии