На Чернігівщині поліцейські направили до суду обвинувальний акт щодо військового рф за жорстоке поводження з цивільним населенням

Слідчі Ніжинського районного відділу поліції за процесуального керівництва Ніжинської окружної прокуратури завершили досудове розслідування стосовно російського військовослужбовця, який у березні вчинив пограбування цивільної особи та,з метою отримання необхідних йому відомостей застосував заходи, які завдали жінці страждань.
Так, досудовим розслідуванням встановлено, що 28 березня військовий рф з метою пограбування прибув до приватного господарства у Новобиківській територіальній громаді Ніжинського району. Підозрюваний направив автомат на трьох місцевих мешканців та, погрожуючи розстрілом, відібрав їхні мобільні телефони та всі заощадження.

Після цього військовослужбовець незаконно позбавив волі жительку села та утримував її у погребі. Жінці зв’язали руки, заклеїли очі скотчем та тримали у погребі понад дві доби, погрожуючи фізичним і сексуальним насильством. У такий спосіб військові рф намагалися дізнатися інформацію про розташування Збройних сил України.

У червні російському військовослужбовцю повідомили про підозру за частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з цивільним населенням), що карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років.

Сьогодні слідчі поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні та передали його матеріали з обвинувальним актом прокурору для направлення до Бобровицького районного суду.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии