За підробленими документами продала квартиру за 1 500 000 гривень: поліцейські Києва затримали порушницю

77-річна пенсіонерка представилась покупцям іншим іменем та використовуючи фіктивні документи продала їм квартиру. Жінці повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Їй загрожує до дванадцяти років тюремного ув’язнення.

Слідчі поліції Києва спільно із співробітниками Департаменту карного розшуку Національної поліції за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили жінку у шахрайському заволодінні грошима та квартирою. Правопорушниця - 77-річна мешканка Житомирської області.
Як розповів начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління столичної поліції Вадим Коломієць, у ході досудового розслідування поліцейські встановили, що підозрювана, маючи умисел на заволодіння майном, орендувала у столиці квартиру:

«Під час проживання в оселі жінка отримала доступ до оригіналів правовстановлюючих документів, зняла їх копії, після чого, виготовила нові з підробленими даними на своє ім’я. В подальшому пенсіонерка, видаючи себе за законну власницю, знайшла добросовісних клієнтів, які виявили бажання придбати майно. У ході укладання договору купівлі-продажу фігурантка пред’явила нотаріусу та потенційним покупцям підроблені документи: паспорт іншої громадянки України, свідоцтво про право на спадщину та витяг про реєстрацію в Спадковому реєстрі. Уклавши договір з клієнтами шляхом обману, жінка таким чином заволоділа 1,5 мільйонами гривень».

Правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків у Києві та Житомирській області, у тому числі і за місцем мешкання порушниці. У результаті вилучено підроблені документи, мобільні телефони та чорнові записи.

Слідчі за процесуального керівництва міської прокуратури повідомили жінці про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України - використання завідомо підробленого документа та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. Суд обрав правопорушниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує позбавлення волі від п’яти до дванадцяти років.

Також поліцейські проводять заходи по встановленню організатора злочинної схеми.
Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии