На Запоріжжі судитимуть жителя Михайлівки за колабораціонізм

За добровільне зайняття посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі.

Слідчі обласного главку поліції, за оперативним супроводженням Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури, закінчили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, наприкінці квітня 2022 року під час тимчасової окупації селища Михайлівка Василівського району 41-річний місцевий житель знехтував конституційним правом громадян на вільне волевиявлення під час виборів та добровільно погодився на пропозицію окупантів очолити незаконно створений орган влади.

Про своє нове призначення «головою адміністрації смт Михайлівки» він повідомив мешканцям громади у відеозверненні через мережу Інтернет. У виступі «посадовець» анонсував роботу громадської приймальні, куди може звернутися кожен житель громади для отримання необхідної допомоги.
Наразі слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду на все рухоме і нерухоме майно фігуранта накладено арешт. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии