3 тисячі доларів США за непридатність до військової служби: столичні правоохоронці викрили схему незаконного переправлення чоловіків через кордон

Зловмисник розмістив оголошення у мережі Інтернет та пропонував повний пакет документів із висновком про непридатність до військової служби. За такий «бізнес» наступні дев’ять років він може провести за гратами.

Слідчі Святошинського управління поліції за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Святошинської окружної прокуратури викрили та припинили чергову схему незаконного переправлення чоловіків за межі України.
Як розповів начальник Святошинського управління поліції Петро Токар, у ході проведення контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали 53-річного організатора схеми під час передачі грошей:

«Ми з’ясували, що зловмисник шукав клієнтів через оголошення в Інтернеті. Він пропонував повний пакет документів, за якими чоловіки призовного віку отримували так званий «білий квиток» та могли безперешкодно покидати територію України. З одного такого ухилянта, який ставав непридатним до військової служби за станом здоров’я, чоловік отримував 3 тисячі доларів США».
Організатора схеми, який перебував у розшуку за шахрайство у Закарпатській області, затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час обшуку за місцем проживання затриманого слідчі вилучили чорнові записи, мобільний телефон, банківські картки та інші докази злочинної діяльності фігуранта.
Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України. За погодженням із Святошинською окружною прокуратурою слідчі повідомили затриманому про підозру, а також готують клопотання до суду щодо обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. Санкція інкримінованої статті передбачає до дев'яти років позбавлення волі.

На даний час поліцейські встановлюють й інших осіб, які можуть бути причетні до даного кримінального правопорушення.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии