Поліцейські взяли участь у благодійному пробігу «Дорога життя»

Ініціатором забігу стала Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит». А його учасники – команди від структур, які евакуйовували та надавали допомогу маленьким пацієнтам лікарні на початку повномасштабного вторгнення росії.

Поліцейські взяли участь у благодійному пробігу «Дорога життя»


Тоді, коли під Києвом точилася бої, для порятунку тяжкохворих пацієнтів «Охматдиту» були задіяні різні служби та волонтери, зокрема представники Національної гвардії, поліції, рятувальники, військовослужбовці, залізничники, лікарі з різних куточків України.
Як розповів директор «Охматдиту» Володимир Жовнір, тоді спільними зусиллями було евакуйовано понад пів тисячі людей. Також надавали допомогу і пораненим, всім, хто потребував медичної допомоги.


Відтак сьогодні, 7 серпня, рятівники об’єдналися, аби пробігти благодійний забіг «Дорога життя». Серед учасників – команди поліції Києва, патрульної поліції та центрального апарату Нацполіції.



Начальник Департаменту забезпечення діяльності Голови Нацполіції Олександр Прокудін наголосив на важливості такого благодійного забігу:

«Коли вся країна єдиної сміливості, коли кожний в найтяжчі часи став на захист своєї держави, ми сьогодні дякуємо нашим лікарям, нашим захисникам, поліцейським, рятувальникам, залізничникам. Цей пробіг «Дорога життя» – це про українців, якими захоплюється весь світ. Сьогодні, в єдиному русі, пліч-о-пліч ми вкотре довели, що ми непереможні».


Серед учасників – й родина патрульних поліцейських Ольги та Миколи з 4-місячною донечкою Мирославою:

«Це дуже правильний благодійний забіг. Я теж мама, теж це підтримую, переживаю за всю країну, за всіх дітей нашої країни, переживаю, щоб діти були здорові. Вдячна лікарні, що вона підтримує дітей в такі скрутні часи та допомагає. Як мамі – це дуже близько мені до серця».


Лікарі Охматдиту, співробітники Національної поліції, ДСНС пробігли шлях довкола лікарні та до Південного вокзалу. Саме за таким маршрутом пацієнтів евакуйовували з лікарні.


Із собою учасники «евакуювали» плюшевого Ведмедя – символ, який супроводжував кожну евакуацію маленьких пацієнтів. Учасники пробігу передали іграшку співробітникам «Укрзалізниці», які відвезуть його потягом до Львова – міста, яке прийняло тисячі біженців. Там ведмедика передадуть медикам Клінічної лікарні швидкої допомоги.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии