На Донеччині оперативники затримали мешканця Дружківки, який надавав росіянам інформацію про дислокацію ЗСУ

Ворожий агент передавав громадянам рф координати розташування підрозділів ЗСУ, а також результати російських бомбових ударів по Дружківці та Краматорську. На підтвердження чоловік надсилав фото та відео з місць прильотів. Коригувальника взято під варту, в умовах воєнного стану йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Посібника окупантів викрили співробітники кримінальної поліції Дружківки за процесуального керівництва прокуратури. Встановлено, що 35-річний чоловік за допомогою мессенджера надсилав своїй знайомій, мешканці рф, детальні відомості щодо результатів ракетних обстрілів у містах Дружківка й Краматорськ.

Зловмисник звітував щодо об’єктів, куди влучили снаряди, кількість постраждалих, а також передавав геолокації місць перебування військовослужбовців ЗСУ та пересування української техніки.

Інформацію коригувальник зокрема збирав у телеграм-чатах і з чужих слів, не перевіряючи, чи дійсно за вказаною адресою дислокувалися військові. Таким чином, чоловік ставив під загрозу й життя цивільного населення.

Зі слів інформатора, він надав представникам держави-агресора інформацію про всі ракетні удари в Дружківці та Краматорську, здійснені з початку повномасштабного вторгнення. Жодна смерть мирних жителів не спонукала його припинити протиправну діяльність. Дружківчанин є активним учасником проросійських телеграм-каналів, виправдовує російську військову агресію та окупацію України.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Ворожого агента затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловіку оголошено підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід – тримання під вартою на 60 діб.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии