У Києві перед судом постане підприємець, який самовільно зайняв земельну ділянку в Дніпровському районі

Зловмисник побудував на незаконно зайнятій ділянці автомийку, не маючи жодних дозвільних документів. Слідчі довели провину порушника та направили матеріали справи разом з обвинувальним актом до суду. За скоєне чоловіку загрожує до двох років позбавлення волі.

Влітку минулого року слідчі Дніпровського управління поліції розпочали кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки комунальної власності на вулиці Березняківській, площею 291 м2. На ділянці, що знаходиться в санітарно-захисній зоні, підприємець побудував нежитлову будівлю-автомийку.

Під час досудового розслідування встановлено, що чоловік немає жодних документів, які підтверджують позитивне рішення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про надання у власність або оренду земельної ділянки. Крім цього, висновками судової земельної-технічної експертизи встановлено, що на незаконно зайняту земельну ділянку накладається низка санітарно-захисних та охоронних зон. Зокрема, довкола об’єкта знаходяться повітряні лінії електропередач, підземний електричний кабель, залізниця, промислова зона, а також транспортна зона особливого контролю.

Восени 2021 року під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 197–2 Кримінального кодексу України — самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво. Місцевий мешканець, 1986 року народження, ухилявся від ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, через що наприкінці вересня 2021 року був оголошений у розшук. Днями правоохоронці затримали чоловіка та доставили до Дніпровського управління поліції.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті. Зловмиснику загрожує до двох років в’язниці.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии