Внутрішня безпека Нацполіції: у столиці припинено діяльність збувачів наркотиків і зброї

Оперативники ДВБ НПУ разом із працівниками Голосіївського управління поліції викрили наркосиндикат. Фігурантів затримано.

Внутрішня безпека Нацполіції: у столиці припинено діяльність збувачів наркотиків і зброї


У поле зору оперативників Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції потрапила група осіб, яка займалася збутом зброї та амфетаміну.



Встановлено, що столичні мешканці віком від 28-ми до 39-ти років вирішили збагатитись на продажі наркотиків та зброї. Спільники налагодили схему з виготовлення та збуту в особливо великих розмірах психотропної речовини амфетамін. З метою конспірації поплічники обладнали нарколабораторію в боксі на території гаражного кооперативу в одному з районів Києва. Товар реалізовували через довірених осіб оптовими і роздрібними партіями.



«Клієнти» також могли придбати у членів групи зброю і боєприпаси. Серед асортименту: ножі, пістолети, автомати Калашникова, набої різного калібру, гранати, димові і світлові шашки.



За викритим фактом слідчі Голосіївського управління поліції Києва розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.



Правоохоронці провели в учасників групи оперативні закупки. Експертиза підтвердила, що придбані товари – амфетамін і пістолет, перероблений на бойовий.


Оперативники УДВБ спільно зі столичними поліцейськими, за фізичної підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ НПУ та поліції особливого призначення ГУНП у місті Києві, затримали зловмисників «на гарячому». У фігурантів проведено 16 санкціонованих обшуків. Вилучено устаткування для виготовлення наркотику, пакети з амфетаміном та канабісом, прекурсори, гроші, різну зброю та набої, гранати Ф-1, РГД-5, РГН, «чорнові» записи.




Усіх фігурантів затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі слідчі поліції готують їм вручення підозри.





Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.
Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии