У Києві поліцейські затримали чоловіка за зберігання дитячої порнографії

Через телеграм-канал правопорушник переписувався із потерпілими, у ході чого просив надіслати йому відверті фото та відео. За протиправні дії фігуранту загрожує до шести років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідчі Солом’янського управління поліції спільно зі співробітниками управління протидії кіберзлочинам у місті Києві викрили раніше не судимого 35–річного мешканця столиці на зберіганні дитячої порнографії. Працівники поліції з’ясували, що чоловік переписувався із неповнолітніми через телеграм-канал та під час листування просив скинути йому відверті відео та фото. Однією із його жертв стала 10-річна киянка, однак протиправні дії незнайомця вчасно помітила мати дівчинки та звернулась до поліції.

У Києві поліцейські затримали чоловіка за зберігання дитячої порнографії


Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання зловмисника правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютер, диски та флеш-накопичувачі. На одному із електронних носіїв поліцейські знайшли відеофайл із зображенням дитячої порнографії, який зі слів правопорушника він скачав з мережі Інтернет. Речові докази вилучили та направили на проведення експертних досліджень.

За погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою слідчий Солом’янського управління поліції повідомив фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 301-1 Кримінального кодексу України - одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии