Поліцейські та представники центру естетичного виховання організували для евакуйованих до Полтавщини родин екскурсію до місцевого екопарку

На Полтавщині, 11 червня, у супроводі поліцейських родини переселенців з дітками відвідали контактний зоопарк у селі Ковалівка, під Полтавою. Діти та батьки мали можливість зарядитися позитивною енергією від спілкування з різними видами птахів та тварин. До речі, саме тут утримується чимало звірів, евакуйованих з харківського «Фельдман-Екопарку».

Поліцейські та представники центру естетичного виховання організували для евакуйованих до Полтавщини родин екскурсію до місцевого екопарку


Як повідомила Юлія Зірка, завідувачка відділу організаційно-масової роботи Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді Полтавської облради, екоекскурсія до Ковалівки відбулася в рамках соціально-мистецького проєкту «Арт-галактика» для внутрішньо переміщених родин, який реалізується на базі Центру вже два місяці. Програма передбачає інтерактивні заняття для дітей дошкільного, молодшого та середнього шкільного віку, роботу з психологами (як для дітей, так і для дорослих), походи та інші спортивно-розважальні заходи. На цей час до арт-проєкту доєдналися вже 283 родини.




Очільниця відділу ювенальної превенції обласної поліції Ірина Москаленко наголосила: «Ми сьогодні об’єднані спільною метою: ми хочемо, щоб дітки зняли стрес, спілкуючись з тваринами. Це живе спілкування, можливість відвернути увагу від жахливих подій, свідками яких вони були. Це комунікація та гарний настрій, можливість для дітей набратися сил, відпочити й дивитися в майбутнє з оптимізмом».



Своєю чергою Юлія Зірка висловила надію, що проєкт матиме розвиток: «Ми радіємо з того, що ми можемо робити щось корисне, що наш проєкт стає дедалі потужнішим і до нас долучаються родини, волонтери, небайдужі люди та всі охочі. Маємо надію, що цей проєкт отримає продовження, щоб виконати головну місію – зробити кожну дитину та кожну родину щасливою, не зважаючи ні на що».


Відділ комунікації поліції Полтавщини

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии