На Житомирщині правоохоронці скерували до суду обвинувачення службовця у незаконному видобутку габро на майже 40 млн гривень

На початку червня слідчі поліції завершили досудове розслідування кримінальних діянь директора підприємства, який, зловживаючи службовими повноваженнями, організував незаконний видобуток габро. Чоловікові загрожує до 8 років ув’язнення.

Викриття протиправної діяльності відбувалося у взаємодії слідчих відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського РУП зі співробітниками УСБУ області за процесуального керівництва Коростишівської окружної прокуратури.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 37-річний житель м. Чернівців, будучи керівником товариства з видобутку надр на Житомирщині, отримав дозвільні документи для користування земельною ділянкою.

Однак, як з’ясували правоохоронці, добування корисної копалини загальнодержавного значення – габро – відбувалося поза визначеними межами. Для цього директор самовільно організував роботу кар’єру, де з осені 2018 року по грудень 2021 року було видобуто понад 9390 м2 цінної гірської породи.

Висновками інженерно-екологічної експертизи засвідчено, що внаслідок такої протиправної діяльності розмір заподіяних державі збитків сягнув майже 40 мільйонів гривень, що спричинило тяжкі наслідки.

Відтак у середині травня слідчі поліції за погодженням з процесуальними керівниками окружної прокуратури оголосили 37-річному директору підприємства підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. Днями службовцю правоохоронці оголосили ще одну підозру – за ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Нині досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт 6 червня відносно керівника товариства направлений до суду. Відповідно до чинного законодавства за сукупністю діянь чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии