Отримав прихисток, а віддячив крадіжкою авто: поліцейські Києва затримали хмельничанина

Перебуваючи напідпитку, зловмисник викрав автівку зі станції техобслуговування та вирішив проїхатись містом. У подальшому водій не зупинився на блокпосту, в’їхав в електроопору та намагався втекти від поліцейських. Слідчі розпочали кримінальне провадження та повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, за який йому загрожує до восьми років тюремного ув’язнення.

Під час несення служби на одному із блокпостів Святошинського району столиці поліцейський подав водієві автомобіля «Хюндай» знак про зупинку, однак керманич його проігнорував та почав втікати. Здійснюючи небезпечні маневри, порушник створив аварійну ситуацію та в’їхав в електроопору. Проте, при спробі втечі з місця події, поліцейські затримали правопорушника та викликав на місце слідчо-оперативну групу.

Отримав прихисток, а віддячив крадіжкою авто: поліцейські Києва затримали хмельничанина


Як розповів начальник Святошинського управління поліції Петро Токар, в ході проведення першочергових слідчих дій з’ясувалося, що автомобіль чоловікові не належить:

«Ми встановили справжнього власника легковика й опитали його. Він розповів, що у період воєнного стану тимчасово прихистив чоловіка на станції техобслуговування. Однак, коли власник покинув фірму, хмельничанин зламав замок службового приміщення, забрав ключі від іномарки та викрав автівку. Наразі правопорушника, 1990 року народження, затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Прилад драгер показав, що водій перебував напідпитку з вмістом 0,9 проміле алкоголю в організмі».

За даним фактом слідчим відділом Святошинського управління поліції проводиться досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом. За погодженням із Святошинською окружною прокуратурою фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии