Протягом тижня поліцією Києва розкрито 24 крадіжки майна

Правоохоронці нагадують киянам, які повернулись до столиці про те, що не варто забувати про вуличну злочинність та бути обережними, перебуваючи у громадських місцях. Окрім того, наголошуємо, що за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, нині передбачено до восьми років за ґратами.

Останнім часом все більше киян повертаються до власних домівок, тим самим можуть стати жертвами зловмисників, які не полишили своєї «роботи». Зазвичай правопорушники користуються неуважністю громадян або ж самостійно відволікають їх увагу та обкрадають.

Як приклад, на цьому тижні одна із місцевих мешканок стала жертвою кишенькової крадійки у Солом’янському районі столиці. Співробітники карного розшуку столичного главку помітили, як незнайомка витягнула у перехожої гаманець та негайно затримали правопорушницю для перевірки.

У ході поверхневого огляду у жінки поліцейські виявили гаманець з грошима та банківськими картками потерпілої. Викрадену річ повернули власниці, а зловмисницю затримали та за погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою повідомили їй про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Підозрювана раніше судима за аналогічні злочини уродженка Закарпатської області, 1997 року народження.

Подібний випадок трапився у Шевченківському районі. У ході проведення оперативно-розшукових заходів щодо попередження та розкриття кримінальних правопорушень на території міста Києва співробітники карного розшуку столичного главку затримали крадія. Зловмисник викрав із торгового закладу навушники та парфумовану воду.

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські затримали фігуранта, у якого вилучили викрадений товар. Правопорушника було затримано та повідомлено йому про підозру у скоєнні крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану.

Протягом тижня поліцією Києва розкрито 24 крадіжки майна


Загалом по місту Києву упродовж тижня поліцейські розкрили 24 крадіжки майна громадян. Тож правоохоронці радять мешканцям столиці пильнувати за власними речами у місцях масового скупчення людей та бути обережними при спілкуванні із незнайомцями. Якщо ж ви стали свідком чи жертвою правопорушення, необхідно негайно звернутись до поліції на спецлінію 102.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии