Шахрайство на 36 мільйонів гривень: слідчі Харкова скерували до суду обвинувальний акт

Злочинці у складі 5 осіб підробили документи і заволоділи коштами потерпілої, які зберігалися на її банківських рахунках. Завдяки професійній роботі слідчих, збитки у сумі 36 мільйонів 300 тисяч гривень потерпілій відшкодовані.

Шахрайство на 36 мільйонів гривень: слідчі Харкова скерували до суду обвинувальний акт


Викрили організовану злочинну групу слідчі слідчого управління за оперативним супроводом управління карного розшуку ГУНП в Харківській області, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.



Досудовим розслідуванням встановлено, що до складу злочинного угруповання увійшли п’ятеро зловмисників, серед яких приватний виконавець Харкова. Порушники в рамках виконавчого провадження, розпочатого на підставі завідомо підроблених документів, шляхом шахрайства, заволоділи грошовими коштами потерпілої у розмірі 36 мільйонів 300 тисяч гривень, які перебували на її поточних банківських рахунках. В подальшому гроші були перераховані на рахунок зловмисників та приватного виконавця.

Під час розслідування зібрано докази про вчинення злочинною групою трьох епізодів злочинів, у результаті яких вони заволоділи грошовими коштами в особливо великих розмірах.

Усім зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 356 (самоправство), ч.3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України та обрано запобіжні заходи. За санкцією статей порушникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Завдяки професіоналізму слідчих потерпілій відшкодовано збитки в сумі понад 33 мільйони гривень. Інші грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, знаходяться на рахунках приватного виконавця та на даний час заарештовані згідно з рішенням суду.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии