Щомісячно збували близько кілограма амфетаміну: на Прикарпатті судитимуть членів організованого наркоугруповання

Фігуранти – чоловік та двоє жінок організували виготовлення та збут амфетаміну в житловому будинку на території м. Івано-Франківськ. Такий «бізнес» приносив спільникам близько 150 тис. грн прибутку щомісяця. Порушникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Влітку минулого року оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Івано-Франківській області (УБН) отримали інформацію, що на території обласного центру діє група осіб, яка організувала виготовлення та збут амфетаміну у великих розмірах.
Щомісячно збували близько кілограма амфетаміну: на Прикарпатті судитимуть членів організованого наркоугруповання


Поліцейські встановили, що організував незаконну діяльність 34-річний місцевий житель. Він налагодив виготовлення амфетаміну у підвальному приміщенні, будинку в якому проживає, де облаштував нарколабораторію. До незаконної діяльності зловмисник залучив свою дружину, яка допомагала виготовляти та збувати психотроп, а також її сестру, яка підшуковувала покупців на «товар» та безпосередньо займалася його збутом.



За наявною інформацією, фігуранти щомісячно збували близько кілограма амфетаміну, отримуючи 150 тис. грн прибутку.



У лютому цього року оперативники УБН спільно зі співробітниками СБУ та слідчим слідчого відділу Івано-Франківського районного управління поліції ГУНП в Івано-Франківській області затримали всіх фігурантів кримінального провадження під час збуту ними чергової партії амфетаміну.



Поліцейські вилучили амфетамін, прекурсор «фенілнітропропен», лабораторне обладнання, електронні ваги, мобільні телефони та гроші, отримані від збуту психотропних речовин.

Слідчі, під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури, довели причетність
фігурантів до 13 епізодів кримінальних правопорушеннях, вчинених у складі організованої групи. Наразі зловмисникам повідомлено про підозру відразу за низкою статей Кримінального кодексу України:
ч. 3 ст. 307 - незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин вчинені організованою групою;

ч. 3 ст. 311 - незаконне придбання, зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин вчинені організованою групою, в особливо великих розмірах;

ч. 3 ст. 313 - незаконне виготовлення, придбання, зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин вчинені організованою групою;

ч. 3 ст. 28 - вчинення кримінального правопорушення організованою групою;

ч. 2 ст. 317 – організація, утримання місць для незаконного вживання, виготовлення психотропних речовин з корисливих мотивів.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, а обвинувальний акт скеровано до Івано-Франківського міського суду для розгляду по суті.

За вчинене фігурантам кримінального провадження загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии