Слідчі управління поліції в метрополітені завершили досудове розслідування щодо псевдомінера

Невідомий чоловік, зателефонувавши на спецлінію 102, повідомив, що залишив вибухівку на одній із станцій метро, однак інформація не підтвердилася. Тепер фігуранту загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на початку квітня цього року на спецлінії 102 надійшло повідомлення про замінування станції метро «Голосіївська». Тоді на місце події виїхала слідчо-оперативна група та вибухотехніки.

Після проведення заходів з перевірки станції, вибухових пристроїв, які можуть загрожувати життю та здоров’ю пасажирів підземки, виявлено не було. У ході оперативно-розшукових дій правоохоронці швидко встановили та затримали порушника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловік на момент затримання перебував з явними ознаками алкогольного сп'яніння та пояснити причину своїх протиправних дій не зміг.
За погодженням із Подільською окружною прокуратурою слідчі управління поліції в метрополітені повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі. Зловмиснику було обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування завершено, матеріали разом із обвинувальним актом направлено до Голосіївського районного суду для розгляду справи по суті.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Сич

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии