Оберіг для воїна: столичні правоохоронці разом з малечею зробили ляльки-мотанки для військових ЗСУ

Поліцейські розповіли діткам цікаві історії про стародавні українські обереги та символи, після чого створили декілька таких виробів для наших захисників. Правоохоронці передали ляльки-обереги солдатам Збройних Сил України, аби ці невеличкі талісмани берегли їх від всілякого лиха та захистили у скрутну годину.

Оберіг для воїна: столичні правоохоронці разом з малечею зробили ляльки-мотанки для військових ЗСУ


Ювенальні поліцейські столичного главку та Подільського управління поліції за підтримки Товариства червоного хреста України зустрілись із маленькими киянами, аби ознайомити їх із історією існування українських традиційних символів, які захищали наших предків від небезпеки, та разом відтворити їх для сучасних захисників.



Одним із таких оберегів є народна лялька-мотанка, яка має вигляд фігурки людини. Ще з давних часів вона стала символом добра і надії на краще, а також із покоління в покоління берегла сімейний затишок та захищала від злих сил.



За повір’ям, створюючи таку ляльку треба використовувати лише натуральну тканину, не брати до рук голок та ножиць і обов’язково бути у гарному настрої та із добрими намірами.



Тож поліцейські з дітками під час майстер-класу зробили такі обереги для наших відважних воїнів. Адже малята, не зважаючи на свої юні роки, добре розуміють як сьогодні необхідна захисникам наша підтримка та турбота про них.



Віримо, що оберіг, зроблений руками дитини, має найбільшу захисну силу. Тож нехай кожна з ляльок-талісманів, знаходячись поруч із своїм солдатом, розправить свої крила, захистить його у бою і вбереже від всілякого лиха.



Відділ комунікації поліції Києва

Анна Страшок

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии