Поліцейські Києва повідомили про підозру депутату Херсонщини у державній зраді

Чоловік надавав ворогам інформацію про мешканців, які виявляли спротив «руському миру», а також забезпечував окупантів продуктами харчування. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення із конфіскацією майна.

У ході проведених оперативно-розшукових заходів співробітники слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та оперативного супроводження Служби безпеки України викрили депутата Херсонської обласної ради, який в умовах військової агресії з боку російської федерації сприяв окупантам у проведенні підривної діяльності проти України. Поліцейські зібрали необхідні докази та розпочали досудове розслідування.

Як зазначив старший слідчий слідчого управління ГУНП у м. Києві Олександр Рябчук, правоохоронці вирішують питання про оголошення зрадника у розшук:

«Ми встановили особу зловмисника, ним виявився місцевий депутат, 1969 року народження. Під час окупації Херсонщини фігурант всіляко сприяв представникам військових та правоохоронних формувань росії. Він надавав інформацію ворогам про херсонців, які виявляли спротив російському режиму. Крім того, депутат забезпечував окупантів їжею та здійснював вплив на інших посадовців з приводу допуску ворогів до будівлі Скадовської міської ради».

Слідчі поліції Києва заочно оголосили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Наразі вирішується питання про оголошення зрадника у розшук та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне йому загрожує позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавленням волі, з конфіскацію майна. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

Марія Агапова

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии