Одному із заступників Житомирського міського голови повідомлено про підозру

Посадовця підозрюють у службовій недбалості, що призвела до 700 тисяч гривень збитків.

Оперативники управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції та слідчі за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області викрили посадовця у злочинній діяльності.


Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що на посаді начальника одного з управлінь міськради та розпорядником бюджетних коштів, посадовець уклала з переможцем публічних закупівель заздалегідь збитковий тендер.

Запропонована ціна лоту з однаковими технічними характеристиками у комерційної структури була значно вища за пропозиції інших учасників. Таким чином, посадовець під час проведення конкурсних торгів із закупівлі медичного обладнання порушила принцип економії використання бюджетних коштів, що в подальшому призвело до збитків бюджету на суму понад 700 тисяч гривень.

Зібравши матеріали, що підтверджують причетність посадовця до вчинення кримінального правопорушення, йому було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.
Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
Наталія Калиновська,

Департамент захистуекономіки

НаціональноїполіціїУкраїни

тел. довіри(098) 103-96-59

[email protected]

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии