Поліцейські повідомили про підозру одному з заступників Житомирського міського голови

Посадовця підозрюють у службовій недбалості, що призвела до збитків у розмірі 700 тисяч гривень.

Оперативники управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції та слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області викрили посадовця у злочинній діяльності.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на час вчинення злочину посадовець обіймала посаду начальника одного з управлінь міської ради та була розпорядником бюджетних коштів. Жінка уклала з переможцем публічних закупівель заздалегідь збитковий тендер, замість того аби його відхилити. Посадовець запропонована ціна лоту з однаковими технічними характеристиками у комерційної структури була значно вища за пропозиції інших учасників. Таким чином, посадовець під час проведення конкурсних торгів із закупівлі медичного обладнання порушила принцип економії використання бюджетних коштів, що в подальшому призвело до збитків бюджету на суму понад 700 тисяч гривень.

Зібравши матеріали, що підтверджують причетність посадовця до вчинення кримінального правопорушення, поліцейські повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Наталія Калиновська,

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59

[email protected]

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии