Столичні правоохоронці припинили схему незаконних пасажирських перевезень із тимчасово окупованої території України

Фігуранти займалися перевезенням громадян в обхід офіційних пунктів пропуску. Правопорушникам повідомили про підозри, їм загрожує до дев’яти років ув’язнення.


Незаконну діяльність організованої групи задокументували слідчі столичного главку поліції спільно з оперативними співробітниками Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом прокуратури м. Києва. У рамках проведення досудового розслідування, розпочатого раніше за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, правоохоронці зупинили автобус, в якому незаконно перевозили осіб з тимчасово окупованої території України.
«Організатори розробили маршрут незаконних перевезень: із України вони в’їжджали на територію Російської Федерації, звідки переїжджали на тимчасово окуповані райони Луганщини. Поверталися тією ж дорогою – в обхід офіційних контрольних пунктів пропусків, які діють на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією.
Встановлено, що канал незаконних пасажирських перевезень організували троє чоловіків – мешканці столиці та Луганська. Також вони залучили до свого бізнесу ряд водіїв, які безпосередньо перевозили громадян автобусами. Під час обшуків за місцем мешкання фігурантів та в автобусах слідчі вилучили речові докази, котрі підтверджують причетність фігурантів до скоєння вказаного злочину», - розповіла заступник начальника відділу слідчого управління поліції Києва Олександра Тришневська.
Двох співучасників слідчі столичної поліції затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм вже повідомлено про підозри за незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене групою осіб. Фігурантам загрожує до дев'яти років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Окрім того, на пасажирів автобуса складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 204 -1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали передані в суд для прийняття рішення відповідно до чинного законодавства.
Наразі поліцейські проводять необхідні заходи для встановлення інших учасників схеми та притягнення їх до відповідальності.

Відділ комунікації поліції Києва

Мар’яна Рева

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии