На Вінниччині поліцейські викрили групу осіб, які шахрайським шляхом привласнювали кошти літніх людей

27 грудня протягом кількох годин оперативники Управління карного розшуку спільно з працівниками Тульчинського та Гайсинського районних підрозділів поліції затримали осіб із Черкаської області, які під приводом купівлі пір’я та обміну грошових купюр привласнювали заощадження літніх людей.

На Вінниччині поліцейські викрили групу осіб, які шахрайським шляхом привласнювали кошти літніх людей
До поліції надійшло повідомлення від 72-річної жительки Тульчинської територіальної громади про крадіжку коштів. Потерпіла розповіла, що гроші могли викрасти дві незнайомих жінки, яких вона бачила на своєму подвір’ї. Зловмисниці пропонували пенсіонерці продати їм пір’я й почувши відмову, пішли. Після цього вона виявила, що з будинку зникли її заощадження у сумі 26 000 гривень.

На місце злочину прибула слідчо-оперативна група поліції. Опитавши потерпілу, поліцейські з’ясували, що правопорушниці користуються автомобілем «ВАЗ». На розшук автівки та затримання зловмисниць орієнтували усі пересувні наряди поліції, що несли службу у населеному пункті та сусідніх районах.

Відразу після отримання орієнтування поліцейські групи реагування патрульної поліції Гайсинського районного управління поліції затримали розшукуваний легковик на автодорозі неподалік села Кунка.
В салоні автівки знаходились дві жінки та два чоловіки. Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили частину викрадених у пенсіонерки коштів.

Як з’ясувалось, підозрювані причетні до вчинення шахрайства на території Гайсинського району. Під приводом «обміну» грошових купюр на «нові» зловмисники заволоділи заощадженнями літньої жінки у сумі 150 000 гривень.

Наразі поліцейські перевіряють зловмисників на вчинення аналогічних злочинів на території області.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч.2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За такі злочини передбачено покарання до шести років позбавлення волі.
Відділ комунікації поліції

Вінницької області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии